kortverblijf

Het centrum voor kortverblijf (cvk) is geschikt voor ouderen die tijdelijk niet in hun normale woonsituatie kunnen verblijven. Zij nemen voor enkele dagen of weken hun intrek in Sint-Carolus. Het kortverblijf kan voor een aaneensluitende periode van maximaal twee maanden. Verschillende kortere opnames zijn ook mogelijk, maar met een maximum van in totaal drie maanden per kalenderjaar.

 

Een kortverblijf is mogelijk voor elke zorgvrager, op voorwaarde dat er geen intensieve medische verzorging noodzakelijk is. Een korte opname kan bijvoorbeeld ter ondersteuning van de mantelzorg of na een verblijf in het ziekenhuis om nog even te revalideren. Wij verzekeren dag en nacht de aanwezigheid van verpleegkundig en verzorgend personeel om voor de juiste zorg in te staan.

Bekijk hier onze folder over het woonzorgcentrum. 

sociale dienst

De sociale dienst is het aanspreekpunt voor al uw vragen rond een eventuele opname in het woonzorgcentrum. Zowel voor een kortverblijf als een opname in het woonzorgcentrum kan u terecht bij Katrien Lemey en Sandra Ravets. Zij helpen u graag verder met meer informatie en de samenstelling van het opnamedossier.

 

Sandra en Katrien ontvangen de kandidaat-bewoners en hun familie voor een verkennend gesprek. Een rondleiding in Sint-Carolus, informatie over de opnamecriteria, het financiële aspect van de opname en meer informatie over het verblijf in een woonzorgcentrum kunnen uiteraard niet ontbreken.

 

De sociale dienst stelt nadien een individueel opnamedossier samen. Bij het moment van opname verwelkomen Katrien of Sandra de nieuwe bewoner ook samen met de hoofdverpleegkundige van de afdeling. Zelfs na de opname blijft de sociale dienst betrokken bij het verblijf. Bij financiële en administratieve vragen kunnen bewoners en familie bij Katrien en Sandra terecht. Ze gaan graag mee op zoek naar oplossingen.

Interesse icoon

interesse

Bent u overtuigd van onze troeven?
Via onderstaand formulier kan u registeren op de wachtlijst.

download het formulier

Wooneenheden

afdeling de aster

Als symbool voor de herfstvreugde staat de aster voor een gelukkige oude dag, oprechtheid, rijpheid en wijsheid. De bewoners en medewerkers van de Aster gaan samen op weg om de herfst van het leven in alle schoonheid te beleven.

Carole Kints
e-mail 056 24 52 70

afdeling de orchidee

Samenwerking, verbondenheid, spiritualiteit, klasse en oplettendheid: dat is wat de orchidee symboliseert. Ook onze afdeling staat voor deze waarden. Wie iemand een orchidee schenkt, wenst die persoon een lang leven toe en wil ernaar streven om het leven voor die persoon zo aangenaam mogelijk te maken.

Heidi Naessens
e-mail 056 24 52 88

afdeling de akkerwinde

De akkerwinde heeft een sterke, flexibele stengel die zich in tegenwijzerzin om dingen heen wikkelt. De afdeling Akkerwinde is een woonomgeving die voorzien is op de noden van bewoners met dementie. Het feit dat de akkerwinde tegen de richting van de klok groeit, maakt van de plant een mooie metafoor voor de beleving van bewoners met dementie. Ze dringt als het ware de tijd terug.

Kathy Deblauwe
e-mail 056 24 52 91

bezoek van qualicor europe

We kregen eind maart een team van auditoren over de vloer.
lees meer

beleidsplan 2023: een terugblik

lees meer
 

Bezoek van Qualicor Europe

We kregen eind maart een team van auditoren over de vloer.

lees meer

Beleidsplan 2023: een terugblik

lees meer

bij ons komen werken

Interesse voor een job in de zorgsector? Solliciteer bij Sint-Carolus. Wij zijn steeds op zoek naar gemotiveerde medewerkers (m/v). Stap eens binnen, mail ons of bel ons op: wie weet is het de start van jouw nieuw avontuur in onze warme familie.

lees meer

veelgestelde vragen

Heeft u nog vragen? Misschien vindt u het antwoord bij de meest gestelde vragen.

lees meer