net dat tikkeltje
extra

WZC Sint-Carolus in Kortrijk heeft een vooruitstrevende visie op kwaliteitsvolle ouderenzorg.
De nadruk ligt op zorg met net dat tikkeltje extra voor de bewoners. De site Sint-Carolus beschikt over een woonzorgcentrum, assistentiewoningen en een kortverblijf. 

Leven en genieten op een hoog niveau staat centraal in WZC Sint-Carolus. ‘Het goede doen om de goede reden’ is het uitgangspunt van elke medewerker.

Binnen een ja-cultuur zorgen we voor optimale, onderhandelde zorg. We gaan steeds in dialoog met de bewoner om een excellente ondersteuning op maat te garanderen. Dankzij een sterk team dat nauw samenwerkt en het voortdurende leren en innoveren, blijven we altijd een stapje voor.

WZC Sint-Carolus maakt deel uit van Groep Zorg H. Familie die in West-Vlaanderen een sterke uitbouw heeft en actief is in ouderenzorg en geestelijke gezondheidszorg.  Dagelijks zijn 800 medewerkers binnen de groep in de weer met het welzijn en de gezondheid van meer dan 1.000 bewoners en patiënten, verbonden door een gemeenschappelijk, hoger doel: de levenskwaliteit optimaliseren door mensen in onze zorg centraal te stellen. Groep Zorg verbindt en maakt sterk.

voorstelling st-carolus

Woonzorgcentrum Sint-Carolus omvat een rust- en verzorgingstehuis van 100 woongelegenheden, een centrum voor kortverblijf met 3 plaatsen, en 40 assistentiewoningen. Wij bieden kwaliteitsvolle zorg en huisvesting aan ouderen uit de regio. Het respect voor de bewoners en hun familie en de deskundigheid van onze medewerkers worden hierbij vooropgesteld. 

ons aanbod

woonzorgcentrum

In ons woonzorgcentrum verblijven de bewoners in hun eigen kamer.  Ze krijgen er permanente opvang en verzorging die aangepast is aan hun individuele zorgbehoeftes.

lees meer

kortverblijf

Kortverblijf is bestemd voor senioren die tijdelijke opvang en verzorging nodig hebben. De periode bedraagt maximaal 60 opeenvolgende dagen en is beperkt tot 90 dagen per jaar.

lees meer

assistentiewoningen

In een assistentiewoning (serviceflat) woont men zelfstandig in een aangepaste, veilige omgeving met 24u/24u toezicht. 

Men kan er gebruik maken van gemeenschappelijke diensten zoals poetshulp, warme maaltijden of thuisverpleging.

lees meer

thuiszorg

Ook voor thuiszorg kunnen buurtbewoners bij ons terecht. Onze thuiszorgcoördinator zoekt samen met de cliënt, de familie en de mantelzorgers naar de best passende oplossing op vlak van poetshulp, gezinszorg en thuisverpleging.

lees meer

dromen? ik heb het gevoel dat ik alles heb wat ik wil. het personeel en de vrijwilligers verdienen een pluim!

Christiane Azou - Bewoner

elke namiddag kom ik langs bij mijn mama. ik ben blij dat ik dat stukje zorg voor haar mee kan opnemen. het contact met het personeel is goed en ik voel me geapprecieerd als mantelzorger.

Martine Verhaeghe - Dochter van een bewoner

een vrouw met dementie krijgt elke dag bezoek van haar partner. hij komt met haar wandelen en haar begeleiden voor het avondmaal. hoe hij zorgt voor zijn vrouw is echt heel mooi. ik vind het belangrijk dat hij weet dat hij zijn kwetsbaarheid mag tonen aan mij.

Nele Van Hauwenhuyse - Leefgroepbegeleider op de Akkerwinde

ik doe hier mijn zin. ik voel me nog jong van geest. ik ben de hele dag bezig. ik heb geen tijd om me te vervelen. wat ik zelf kan, dat doe ik zelf. daar sta ik op!

Rachel Decock - Bewoner

Dromen? Ik heb het gevoel dat ik alles heb wat ik wil. Het personeel en de vrijwilligers verdienen een pluim!

Christiane Azou - Bewoner

Elke namiddag kom ik langs bij mijn mama. Ik ben blij dat ik dat stukje zorg voor haar mee kan opnemen. Het contact met het personeel is goed en ik voel me geapprecieerd als mantelzorger.

Martine Verhaeghe - Dochter van een bewoner

Een vrouw met dementie krijgt elke dag bezoek van haar partner. Hij komt met haar wandelen en haar begeleiden voor het avondmaal. Hoe hij zorgt voor zijn vrouw is echt heel mooi. Ik vind het belangrijk dat hij weet dat hij zijn kwetsbaarheid mag tonen aan mij.

Nele Van Hauwenhuyse - Leefgroepbegeleider op de Akkerwinde

Ik doe hier mijn zin. Ik voel me nog jong van geest. Ik ben de hele dag bezig. Ik heb geen tijd om me te vervelen. Wat ik zelf kan, dat doe ik zelf. Daar sta ik op!

Rachel Decock - Bewoner

wellness nordic chair

Dankzij onze deelname aan Music for Life kochten we de ‘Welness nordic relax chair’.
lees meer

zorg aan zet

Geef jouw idee over de toekomst van de zorg!
lees meer

Programma

18 maart

2 weken van de preventie

bekijk meer

28 maart

kaas- en wijnavond

bekijk meer

Wellness Nordic Chair

Dankzij onze deelname aan Music for Life kochten we de ‘Welness nordic relax chair’.

lees meer

Zorg aan zet

Geef jouw idee over de toekomst van de zorg!

lees meer

Programma

18 maart

2 weken van de preventie

Bekijk meer

28 maart

Kaas- en wijnavond

Bekijk meer