woonzorgcentrum

De stap naar een woonzorgcentrum is niet voor iedereen evident. Het achterlaten van de vertrouwde omgeving doet pijn, er zijn veel nieuwe gezichten om kennis mee te maken en er komen veel nieuwe indrukken op de bewoner af. Om van Sint-Carolus een nieuwe thuis te maken, is het creëren van een huiselijke sfeer de eerste stap. Het is onze overtuiging dat bewoners zich het meeste thuis voelen in een gezellige kamer, met hun eigen meubels en ingericht naar hun eigen wensen en voorkeuren. Uiteraard is er ook permanent aandacht voor zorg op maat van de bewoner en staan onze medewerkers steeds klaar om te helpen.


Onze troeven

 

Een ruime pastorale blik

 

Ouder worden en een opname in een woonzorgcentrum nodigt mensen uit om even stil te vallen. Er is vreugde en dankbaarheid om al het mooie in het leven, maar ook verdriet en pijn omdat het soms moeilijk loopt. Dat roept vragen op: “Waarom ik? Wat is de zin van mijn leven nog? Is er nog hoop? Ben ik gelukkig?” Nabijheid, gesprekken en rituelen kunnen bijzonder helend zijn. Al onze medewerkers en in het bijzonder onze pastoraal medewerker Evelyn Laperre hebben aandacht voor het detecteren, ondersteunen en begeleiden van de nood aan zinbeleving en zingeving die bij de bewoners leeft.


Kwalitatieve maaltijden

 

Van het ontbijt tot het avondmaal en alles daartussen: de maaltijd is een belangrijk moment voor de bewoners. Ons keukenteam is dan ook elke dag in de weer om verse en kwalitatieve maaltijden te bereiden. Ook hier hebben we aandacht voor dialoog: de bewoner kan uit verschillende opties kiezen tijdens de maaltijdronde en ook suggesties blijven welkom.


We hebben expertise huis

 

De zorgsector evolueert voortdurend. Er zijn aangepaste technieken, nieuwe innovaties en veranderende inzichten. Al onze medewerkers nemen jaarlijks deel aan verschillende vormingen om up-to-date te blijven. Op vlak van wonen en leven, dementie, wondzorg en palliatieve zorgen zijn er referentiepersonen aan de slag in Sint-Carolus. Zij zijn zowel voor medewerkers als voor familie en mantelzorgers het aanspreekpunt voor deze domeinen.


In het midden van de stad

 

Eén van onze grote troeven is de ligging van Sint-Carolus. In het centrum van de stad, vlakbij de Veemarkt, met een park (in aanbouw) voor de deur. Eens kuieren door de winkelstraten, genieten op een bankje of een praatje slaan op een terras, het is allemaal mogelijk op een boogscheut van Sint-Carolus!

 

Bekijk hier onze folder over het woonzorgcentrum. 

sociale dienst

De sociale dienst is het aanspreekpunt voor al uw vragen rond een eventuele opname in het woonzorgcentrum. Zowel voor een kortverblijf als een opname in het woonzorgcentrum kan u terecht bij Katrien Lemey (tevens onze ombudsvrouw) en Sandra Ravets. Zij helpen u graag verder met meer informatie en de samenstelling van het opnamedossier.

 

Sandra en Katrien ontvangen de kandidaat-bewoners en hun familie voor een verkennend gesprek. Een rondleiding in Sint-Carolus, informatie over de opnamecriteria, het financiële aspect van de opname en meer informatie over het verblijf in een woonzorgcentrum kunnen uiteraard niet ontbreken.

 

De sociale dienst stelt nadien een individueel opnamedossier samen. Bij het moment van opname verwelkomen Katrien of Sandra de nieuwe bewoner ook samen met de hoofdverpleegkundige van de afdeling. Zelfs na de opname blijft de sociale dienst betrokken bij het verblijf. Bij financiële en administratieve vragen kunnen bewoners en familie bij Katrien en Sandra terecht. Ze gaan graag mee op zoek naar oplossingen.

Interesse icoon

interesse

Bent u overtuigd van onze troeven?
Via onderstaand formulier kan u registeren op de wachtlijst.

Wooneenheden

afdeling de aster

Als symbool voor de herfstvreugde staat de aster voor een gelukkige oude dag, oprechtheid, rijpheid en wijsheid. De bewoners en medewerkers van de Aster gaan samen op weg om de herfst van het leven in alle schoonheid te beleven.

afdeling de orchidee

Samenwerking, verbondenheid, spiritualiteit, klasse en oplettendheid: dat is wat de orchidee symboliseert. Ook onze afdeling staat voor deze waarden. Wie iemand een orchidee schenkt, wenst die persoon een lang leven toe en wil ernaar streven om het leven voor die persoon zo aangenaam mogelijk te maken.

afdeling de akkerwinde

De akkerwinde heeft een sterke, flexibele stengel die zich in tegenwijzerzin om dingen heen wikkelt. De afdeling Akkerwinde is een woonomgeving die voorzien is op de noden van bewoners met dementie. Het feit dat de akkerwinde tegen de richting van de klok groeit, maakt van de plant een mooie metafoor voor de beleving van de bewoners met dementie. Ze dringt als het ware de tijd terug.

bezoek van qualicor europe

We kregen eind maart een team van auditoren over de vloer.
lees meer

beleidsplan 2023: een terugblik

lees meer
 

Bezoek van Qualicor Europe

We kregen eind maart een team van auditoren over de vloer.

lees meer

Beleidsplan 2023: een terugblik

lees meer

bij ons komen werken

Interesse voor een job in de zorgsector? Solliciteer bij Sint-Carolus. Wij zijn steeds op zoek naar gemotiveerde medewerkers (m/v). Stap eens binnen, mail ons of bel ons op: wie weet is het de start van jouw nieuw avontuur in onze warme familie.

lees meer

veelgestelde vragen

Heeft u nog vragen? Misschien vindt u het antwoord bij de meest gestelde vragen.

lees meer