assistentiewoningen

WZC Sint-Carolus beschikt over 40 assistentiewoningen, verspreid over de gebouwen Guido Gezelle 1 en Guido Gezelle 2, elk bestaande uit 20 appartementen. 

De assistentiewoningen zijn comfortabele appartementen voor kwetsbare ouderen (65+) met nood aan ondersteuning om nog zelfstandig te kunnen wonen. Een minimumscore van 15 op de BEL-schaal is noodzakelijk om in aanmerking te komen voor een verblijf in de assistentiewoningen.

Elke appartement is voorzien van een volledig ingerichte keuken waarin men zelf maaltijden kan bereiden. Indien men niet zelf wenst te koken, is er de mogelijkheid om een maaltijd te nemen in het woonzorgcentrum (soep, dagschotel, dessert, koffie). Deze maaltijd kan ook naar de woning gebracht worden.

Guido Gezelle 1 & Guido Gezelle 2 liggen in het centrum van de stad Kortrijk. Het winkelcentrum, horecazaken en dienstverleners zijn makkelijk bereikbaar.

Bij problemen van technische aard kan er beroep gedaan worden op de technische dienst van het woonzorgcentrum.

woonassistent

De woonassistent, Sandra Ravets, is de centrale aanspreekpersoon voor de assistentiewoningen. Nog voor de eigenlijke opname gebeurt, is ze de contactpersoon.
Ze geeft informatie over de assistentiewoningen aan geïnteresseerden en beheert de inschrijvingen en de wachtlijst. De woonassistent informeert de aanvragers over de mogelijke wachttijd en kan mee op zoek gaan naar mogelijke dienstverlening om de wachttijd te overbruggen.
Wanneer iemand zijn intrek neemt in zijn assistentiewoning, helpt de woonassistent indien nodig met de administratieve formaliteiten. Ze maakt de nieuwe bewoners ook wegwijs in het reilen en zeilen van de assistentiewoningen.

Heb je nog vragen?

mail me bel me: 056 24 52 69
Interesse icoon

interesse

Heeft u interesse in onze assistentiewoningen?

download het formulier

Wooneenheden

guido gezelle l

In Guido Gezelle 1 zijn er 20 assistentiewoningen. Het zijn 1-slaapkamerappartementen met balkon die allemaal even groot zijn en qua samenstelling op elkaar lijken. Ze omvatten een livinggedeelte, een ingebouwde keuken, een slaapkamer en badkamer met douche en toilet. In iedere assistentiewoning is er ook een berging met een aansluiting voor een wasmachine. Ook de aansluiting voor televisie en telefonie is voorzien.

lees meer

guido gezelle ll

Guido Gezelle 2 bestaat uit 2 afzonderlijke flatgebouwen die naast elkaar gelegen zijn. In de Langemeersstraat 10 zijn er 11 assistentiewoningen. De Langemeersstraat 12 omvat 9 assistentiewoningen. De appartementen verschillen in oppervlakte. Er zijn appartementen met een of twee slaapkamers. Afhankelijk van de ligging zijn sommige appartementen voorzien van een balkon. Verder omvatten ze een livinggedeelte, een ingebouwde keuken, badkamer met douche en toilet, een berging met een aansluiting voor een wasmachine. Ook de aansluiting voor televisie en telefonie is voorzien.

lees meer

wellness nordic chair

Dankzij onze deelname aan Music for Life kochten we de ‘Welness nordic relax chair’.
lees meer

zorg aan zet

Geef jouw idee over de toekomst van de zorg!
lees meer

Programma

18 maart

2 weken van de preventie

bekijk meer

28 maart

kaas- en wijnavond

bekijk meer

Wellness Nordic Chair

Dankzij onze deelname aan Music for Life kochten we de ‘Welness nordic relax chair’.

lees meer

Zorg aan zet

Geef jouw idee over de toekomst van de zorg!

lees meer

Programma

18 maart

2 weken van de preventie

Bekijk meer

28 maart

Kaas- en wijnavond

Bekijk meer

bij ons komen werken

Interesse voor een job in de zorgsector? Solliciteer bij Sint-Carolus. Wij zijn steeds op zoek naar gemotiveerde medewerkers (m/v). Wie weet wordt u wel onze nieuwe collega!

lees meer

veelgestelde vragen

Heeft u nog vragen? Misschien vindt u het antwoord bij de meest gestelde vragen.

lees meer