contactsitemap | disclaimerjobs | start |  A A A

Verblijfsaanbod/ woonservice

 

Onze 100 permanente woongelegenheden zijn opgedeeld in 96 éénpersoonskamers en twee echtparenkamers. We beschikken over zeer ruime kamers met een oppervlakte tot 43m².

De bewoner is vrij om de kamer persoonlijk aan te kleden of in te richten met eigen meubilair (met uitzondering van het elektrisch hooglaagbed). Indien de bewoner dit niet wenst, wordt de kamer zonder extra kosten door de voorziening bemeubeld.

Alle kamers zijn uitgerust met een beloproepsysteem dat te bedienen is via een drukknop of oproepsnoer bij bed en zetel, in het toilet en bij de deur. Daarnaast zijn er aansluitingspunten voor telefoon, TV- en radiodistributie voorzien. De bewoner kan een eigen televisie meebrengen. Omwille van brandveiligheidsredenen vragen wij om alleen nog gebruik te maken van flatscreen tv's. Een kleine koelkast kan ter beschikking gesteld voor een supplement van € 0,30 per dag.

interieur kamer  interieur kamer2  badkamer

In elke kamer is de toiletruimte rolstoeltoegankelijk en uitgerust met verhoogd toilet, handgreep, spiegel, lavabo met koud en warm water, en een toiletkastje voor persoonlijke verzorgingsproducten. De toiletruimte is tevens voorzien van een vuilnisbakje en een linnenmand.

In onze voorziening wordt veel zorg besteed aan de maaltijden. Deze worden dagelijks in de eigen keuken door gekwalificeerde koks bereid.bij het opstellen van de menu’s wordt toegezien dat deze voldoende afwisseling bevatten. Bewoners kunnen voor het middagmal steeds kiezen uit 2 soorten groenten. Bij het ontbijt en avondmaal kan de bewoner aan de buffetwagen een keuze maken uit een breed assortiment brood, beleg en dranken.

                               kapster  keuken  kapel

In het wzc is een volledig ingericht kapsalon, waar een kapster op  afspraak instaat voor de haarverzorging. U kan haar bereiken via één van de medewerkers. U bent echter vrij om beroep te doen op een kapster van uw keuze.

Voor voetverzorging kan u beroep doen op de pedicure van uw keuze of aan de één van de medewerkers vragen een pedicure te laten langskomen.

Voor persoonlijke was heeft de bewoner de keuze: ofwel staat de familie van de bewoner hiervoor in, ofwel kan men beroep doen op de wasserij die wij voorstellen.

Op 4 momenten tijdens de week gaat de eucharistieviering door. Wie zich niet wenst te verplaatsen, kan de eucharistie volgen via het intern televisiekanaal op de kamer, en wie dit wenst, kan via de medewerkers vragen om de communie op de kamer te ontvangen.  De kapel is vrij toegankelijk voor individueel gebed of bezinning.