contactsitemap | gegevensbeschermingjobs | start |  A A A

Verblijfsaanbod/woonservice

Ons centrum voor kortverblijf (CVK) bestaat uit 3 kamers, waarbij 1 kamer zich bevindt op de Akkerwinde (onze afdeling voor ouderen met dementie). Een verblijf in het CVK moet steeds (liefst ruim !) op voorhand gereserveerd worden bij onze sociale dienst (zie onze pagina met Contactpersonen).

Een gebruiker van het kortverblijf kan in principe maximaal 60 dagen worden opgenomen. Beschouwd over de periode van één kalenderjaar, kan een gebruiker in totaal maximum 90 dagen in een kortverblijf verblijven.

Het centrum voor kortverblijf stelt een volledig uitgeruste en gezellig ingerichte kamer ter beschikking. De inrichting bestaat uit een kleerkast met leg- en hanggedeelte, een ladenkast, een tafel met stoel, een zetel met hoge rug en armleggers, een nachttafel en een in hoogte verstelbaar bed.

Elke kamer van het kortverblijf is uitgerust met een televisietoestel, een wandradio met drie voorgeprogrammeerde zenders, een telefoontoestel en een koelkast.

In elke kamer is er een toiletruimte met verhoogd toilet met armsteun, een wastafel en een toiletkastje voor verzorgingsproducten. De toiletruimte is tevens voorzien van een vuilnisbakje en een linnenmand.

Elke kamer beschikt over een beloproepsysteem dat te bedienen is bij het bed of de zetel, bij het toilet en bij de deur.

In onze voorziening wordt veel zorg besteed aan de maaltijden. Deze worden dagelijks in de eigen keuken door gekwalificeerde koks bereid. Terwijl de menu’s op zich voldoende afwisseling bevatten, kunnen de bewoners elke dag voor het middagmaal een keuze maken tussen twee verschillende menu’s. Bij het ontbijt en avondmaal heeft de bewoner elke dag keuze uit een aantal soorten brood en beleg, die aan de kamer of de leefruimte verdeeld worfden door middel van een broodbuffetwagen.

Elke bewoner krijgt de gelegenheid om, indien hij dit wenst, al dan niet met hulp van een verpleegkundige of verzorgende, wekelijks gebruik te maken van het bad. De baden in onze voorziening zijn aangepast aan de noden van minder mobiele en zorgbehoevende personen.

In het WZC is een volledig ingericht kapsalon, waar een kapster op  afspraak instaat voor de haarverzorging. U kan haar bereiken via één van de medewerkers. U bent echter vrij om beroep te doen op een kapster van uw keuze.

Voor voetverzorging kan u beroep doen op de pedicure van uw keuze of aan de één van de medewerkers vragen een pedicure te laten langskomen.

Voor persoonlijke was heeft de bewoner de keuze: ofwel staat de familie van de bewoner hiervoor in, ofwel kan men beroep doen op de wasserij die wij voorstellen.

Er vindt dagelijks, uitgenomen op dinsdag, een eucharistieviering plaats om 10.00 uur. Wie zich niet wenst te verplaatsen, kan de eucharistie volgen via het intern televisiekanaal op de kamer, en wie dit wenst, kan via de medewerkers vragen om de communie op de kamer te ontvangen.  De kapel is vrij toegankelijk voor individueel gebed of bezinning.