contactsitemap | gegevensbeschermingjobs | start |  A A A

Doelgroep en dienstverlening

 

WZC Sint-Carolus beschikt over 40 assistentiewoningen, verspreid over twee gebouwen van 20 appartementen (Guido Gezelle 1 & 2).

De assistentiewoningen Guido Gezelle zijn comfortabele appartementen voor kwetsbare ouderen (65+) met nood aan ondersteuning om nog zelfstandig te kunnen leven. Een minimumscore van 15 op de BEL-schaal is noodzakelijk om in aanmerking te komen voor een verblijf in de assistentiewoningen.

Guido gezelle2  GG2 omgeving  GG2 tuin Spoor

Elke appartement is voorzien van een volledig ingerichte keuken, waarin men zelf maaltijden kan bereiden.
Indien men niet zelf wenst te koken, is er de mogelijkheid om een maaltijd te nemen in het cafetaria. (soep, dagschotel, dessert, koffie). Deze maaltijd kan ook naar de woning gebracht worden.

Bij problemen van technische aard kan er beroep gedaan worden op de technische dienst van het woonzorgcentrum..

Voor kleine zorgen (beperkt in duur en/of frequentie) kan een gebruiker terecht bij de woonassistent van de groep voor assistentiewoningen. Indien een bewoner op regelmatige basis zorgen nodig heeft, wordt er een beroep gedaan op thuiszorgdiensten. Vanuit het WZC zijn wij bereid de organisatie en de coördinatie van deze zorg op te nemen. Indien zelfstandig wonen niet meer haalbaar is, kunnen gebruikers van assistentiewoningen voorrang krjigen bij opname in het WZC.

  Kapsalon  Technische dienst  animaitie

Indien gewenst, kunnen bewoners beroep doen op de kapster van het WZC.

Onze ergotherapeuten verzorgen maandelijks een uitgebreid animatieaanbod in het woonzorgcentrum. De bewoner kan aan een aantal van deze ontspanningsactiviteiten deelnemen. Af en toe zijn er ook activiteiten specifiek voor de bewoners van de assistentiewoningen. Men wordt van deze activiteiten op de hoogte gebracht via het huiskrantje van de voorziening. Op honderd meter van de assistentiewoningen bevindt zich ook het dienstencentrum De Zonnewijzer, waar op regelmatige basis activiteiten plaatsvinden. Indien men wenst, kan men deelnemen aan de erediensten die plaatsvinden in de kapel van het woonzorgcentrum

In elk appartement is een noodoproepsysteem voorzien, dat verbonden is met het woonzorgcentrum Sint-Carolus. Via de rode oproepknop in elke kamer heeft men 24 uur per dag de mogelijkheid om iemand van het verplegend personeel van het woonzorgcentrum te waarschuwen. Mits een kleine meerkost (€ 12,5 per maand) kan er gebruikt gemaakt worden van een draagbare noodknop. Dit is een toestelletje dat om de pols of om de hals gedragen wordt, en waarmee men ten allen tijde een noodoproep kan doen.

De gemeenschapelijke ontmoetingsruimte is vrij toegankelijk voor de gebruikers.